رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

دوره آثار افلاطون - جلد 4

دوره آثار افلاطون - جلد 4
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 46 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 46 رای
برای شناخت و درک تفکرات و عقاید جهان کنونی، مطالعه مآخذ و سرچشمه‏های آن لازم، بلکه واجب است.کاخ معرفت لابد معمارانی داشته است.در میان محققان جهان این اتفاق نظر هست که یکی از پی‏افکندگان و سازندگان این بنای جاوید-تفکر و معرفت-افلاطون حکیم است.
افلاطون در هیچ جای جهان ناشناخته نیست، اما شاید کمتر کسی پیدا می‏شود که او را از آثارش شناخته باشد.معمولا از طریق مطالعه کتابهای تاریخ فلسفه، با این حکیم عظیم یونان آشنا می‏شوند.ما ایرانی‏ها در قرون سوم و چهارم پس از اسلام با افکار افلاطون آشنا شدیم و تا امروز بارها آثار وی به فارسی ترجمه شده است.ولی ترجمه کامل کتابهای او، با همّت نستوه دکتر محمد حسن لطفی برای نخستین بار در سال 1363 در چهار جلد و 2676 صفحه (چاپ دوم 1367) به جامعه‏علمی ایران عرضه شد.
در اینجا، مروری گذرا داریم بر رساله‏ های افلاطون از روی ترجمه یاد شده، که انصافا در انتقال ظرایف و دقایق سخنان افلاطون، هیچ کم و کسر باقی نگذاشته است و با الفاظ شیرین فارسی مفاهیم عالی حکمت افلاطون را به روان‏ترین شکل ممکن بیان نموده است.

مجلد حاضر شامل رساله های زیر است ، که جلد چهارم از دوره آثار افلاطون چاپ 1367 خوارزمی است:

29-قوانین
این کتاب در 12 بخش قانون و جوانب آن را بررسی می‏کند.سقراط در این رساله حضور ندارد و به جای او یک آتنی(خود افلاطون)سخن می‏گوید.

کتاب اول:حالت طبیعی بین دول جنگ است یا صلح؟افلاطون می‏گوید:در جنگها جزئی از فضیلت (شجاعت)بروز می‏کند نه همه آن(سه فضیلت دیگر:حکمت، عفت، عدالت)
کتاب دوم:درباره تربیت جامعه و جوانان است.تفریحات مضر مثل میگساری باید از دسترس جوانان دور باشد.
کتاب سوم:آزادی مطلق موجب تباهی جامعه می‏شود و قانون بقای آن را تضمین می‏کند.درباره شیوه حکومت کوروش و داریوش و کمبوجیه با نظر تأیید بحث می‏شود.
کتاب چهارم:شهریار جامعه و سجایای او و اینکه قانون به مقدمه نیزا دارد بحث می‏شود.
کتاب پنجم:ویژگیهای مدینه فاضله بررسی و اشتراکی بودن اموال تأکید می‏شود، اما اشتراکی بودن زن و فرزند مطرح نمی‏گردد.
کتاب ششم:بیان قواعد حقوقی و جزائی و ازدواج و از این قبیل.
کتاب هفتم:پرورش کودکان، اهمیت بازی برای کودک و جامعه، محدودیتهای شاعری، برابری زن و مرد در همه شئون، شکار و قواعد آن مورد بررسی قرار می‏گیرد.
کتاب هشتم:درباره قربانی و جنگ و مسابقات ورزشی و مسایل جنسی و از این قبیل است.
کتاب نهم:جرائم و قتل و کیفر آنها.
کتاب دهم:روح، جنبه‏ها و انواع آن و مسایل مربوط به روح.
کتاب یازدهم:بیان مربوط به معاملات وارث و سرپرستی و تکالیف زن و مرد است.
کتاب دوازدهم:مسایل جزایی و رشوه و مالیات و دادرسی و غیره به بحث گذاشته می‏شود.

30-رسالات و آثار و اشعار منسوب به افلاطون که دارای مطالب و موضوعات تازه و مهمی نیستند.از جمله:

تتمه قوانین
هیپارخوس
مینوس
آلکبیادس (دوم)
عاشقان
تتاگس
درباره عدالت
فضیلت سیاسی
دمودوکوس
سیزیفوس
اریکسیاس
آکسیوخوس
کله ایتوفون
تعریف ها
و اشعار . . .
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
poorfar
poorfar
1392/06/27

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی دوره آثار افلاطون - جلد 4

تعداد دیدگاه‌ها:
3
سلام به همه دوستان عزیز.
کسی از دوستان خبر داره کتاب قوانین (یا نوامیس) افلاطون جدا از این مجموعه هم چاپ شده یا نه؟
این مجموعه چهار جلدی که نه چاپیش نه پی دی اف رو جایی پیدا نکردم. اگر کسی از دوستان خبر از نسخه چاپی یا پی دی اف این کتاب (کتاب قوانین) داره، ممنون میشم اطلاع بده. خریدنی هم اگه میشه پیدا کرد، آدرس بده. چون مورد نیاز هست شدید. پیشاپیش ممنون از کمک دوستان.
با سلام
کسی نسخه PDF چهار جلدی افلاطون داره؟
کتاب قوانین گویا در اواخر زندگی افلاطون نوشته شده است. می گویند دیگر آن جذابیت رسالاتی مثل جمهوری و میهمانی را ندارد.اگر به بخش های پایانی قوانین بنگرید حالت مکالمه ی خودش را از دست داده است و «مرد آتنی» کاملا متکلم الوحده می شود.هرچند این ایراد به دیگر آثار افلاطون هم وارد است که عموما(ولی نه همیشه) مخاطبان سقراط بیشتر تاییدکننده ی سخنان سقراط با عبارات کوتاهی مانند : آری , صحیح است , چنین می نماید و... هستند و مخاطبان قوی از نظر استدلال نیستند اما به هر حال رسالات حالت مکالمه دارند. ( بیچاره دیگه پابه سن گذاشته بود حال و حوصله نداشت برای ما مکالمه درست بکنه! :D )
اما از این نظر که در دوره ی کمال و پختگی افلاطون نوشته شده است ارزش دارد.
هنوز هم شمار زیادی از مردم به ویژه در غرب هستند که سختی آموختن زبان یونانی باستان را تنها به خاطر خواندن اصل آثار افلاطون یا همر بر خود هموار می کنند.همان طور که برخی در کشورهای موسوم به اسلامیِ غیرعرب زبان عربی را برای خواندن اصل آثار ابن سینا و سهروردی و ملاصدرا می آموزند.
دوره آثار افلاطون - جلد 4
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک